De badjas komt tegenwoordig in allerlei soorten en maten en is geschikt voor iedereen. Zo zijn er uniseks modellen maar zijn er ook modellen geschikt speciaal voor mannen of vrouwen. Ook zijn er heel wat leuke kinderbadjassen te verkrijgen. De badjas komt verder in allerlei soorten materiaal, in diverse modellen en in verschillende lengtes, kleuren en prints. Beschikt u nog niet over een badjas dan kunt u er niet snel genoeg één aanschaffen. Ook heeft het kledingstuk meerdere functies en is geschikt voor verschillende gelegenheden. Twijfelt u nog? We zetten de voordelen hieronder voor u op een rij.

Een warm kledingstuk om in op te drogen

De badjas is zoals de naam al zegt in eerste instantie ontworpen om te dragen na het douchen of het nemen van een bad. Badjassen gemaakt van onder andere fleece, katoen of badstof hebben het voordeel dat ze snel vocht opnemen. Na het douchen hoeft u zich in principe niet eens af te drogen, de badjas doet het werk. Een ander groot voordeel is dat de badjas u vervolgens heerlijk warm houdt.

Gemakkelijk aan te trekken

De badjas is door de wijde mouwen en de ruime pasvorm het meest comfortabele kledingstuk dat u gemakkelijk aantrekt. Ook kunt u de badjas aantrekken over uw pyjama op een luie zondagmorgen, zo ligt u heerlijk warm op de bank. U hoeft niets te dragen onder uw badjas, het kledingstuk sluit goed waardoor uw lichaam bedekt blijft. Dit is bijvoorbeeld gemakkelijk na het douchen in de ochtend. U drinkt nog een kop koffie met uw badjas aan, u hoeft zich niet meteen aan te kleding. Stapt u net uit de douche en belt er onverwachts iemand aan? Dan trekt u deze ook gemakkelijk aan.

Geschikt voor een sauna bezoek

Tijdens een bezoek aan de sauna is het dragen van een badjas verplicht. U kunt er natuurlijk ter plekke een huren, maar niets is zo fijn als het dragen van uw eigen badjas. Wanneer u vaak een dagje wellness boekt is het daarom ook een stuk voordeliger om uw eigen badjas mee te nemen. Wanneer u kiest voor een gepersonaliseerde badjas met uw naam of een leuke print, bent u er ook zeker van dat er niemand per ongeluk met uw badjas vandoor gaat wanneer u in de sauna zit.