Bij een badjas denkt u al snel aan het originele badstoffen middellange kimono model in de kleur wit. Tegenwoordig zijn er tal van verschillende modellen badjassen te verkrijgen in verschillende lengtes, in allerlei kleuren en gemaakt van diverse materialen geschikt voor verschillende gelegenheden.

De originele badstoffen badjassen

Nog steeds een groot succes zijn de ‘originele’ badstoffen badjassen. Deze badstoffen badjas is geschikt om te dragen na een warm bad, wanneer u onder de douche weg komt of wanneer u de sauna bezoekt. Hier zijn ook badjassen gemaakt van katoen of fleece geschikt voor omdat deze stoffen gemakkelijk water absorberen. Ook zit deze badjas heerlijk wanneer u lekker ligt op de bank tijdens een luie zondagochtend. De badjas is verkrijgbaar in verschillende lengtes van kort tot lang waarbij middellang vaak de standaard is.

De badjassen zijn natuurlijk verkrijgbaar in allerlei kleuren, met leuke prints en zelfs te personaliseren door er uw eigen naam of een logo op te laten borduren.

Capuchon model en sluitingen

De originele badjas is vaak voorzien van een kraag en wordt gesloten met een ceintuur of band. Toch zijn er ook nog een aantal andere mogelijkheden. In plaats van een kraag zijn er ook badjassen verkrijgbaar met een capuchon. De badjas met capuchon draagt heerlijk na een lekkere douche, u kunt hier heerlijk in kruipen en de capuchon houdt u warm. Ook de sluiting van de badjas kan verschillen. Naast sluitingen door middel van een ceintuur of band zijn er ook badjassen met een ritssluiting of knoopsluiting verkrijgbaar. Deze badjassen zien er vaak modern uit en dragen ook heerlijk. Met deze sluitingen zal de badjas niet snel openvallen en ook heeft u geen last van uw sluiting, dit kan wel het geval zijn wanneer de knoop van de band u in de weg zit.

Zomerbadjassen

Badjassen gemaakt van dikke stoffen dragen heerlijk warm in de winter, in de zomer kan een dikke badjas soms te warm aanvoelen. Kies daarom in de zomermaanden voor een dunnere badjas gemaakt van bijvoorbeeld zijde of satijn. Deze badjassen dragen heerlijk luchtig en voelen hierdoor als een tweede huid. Ook deze badjassen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, lengtes, kleuren en prints. Het meest voorkomende model is het kimono model dat mooi aansluit en er prachtig uit ziet.