U wilt uw badjas natuurlijk het liefst zo mooi mogelijk houden zodat u zolang mogelijk kunt genieten van uw favoriete kledingstuk. Om een badjas mooi te houden is het belangrijk hem niet te vaak te wassen en daarbij goed op het wasvoorschrift te letten. Was een badjas nooit heter dan in het wasvoorschrift staat voorgeschreven.

Verder kunt u uw nieuwe badjas het best de eerste keer op maximaal 30 graden wassen, daarna kunt u het wasvoorschrift in de badjas aanhouden. Een ander advies is om de trommel niet te vol te stoppen wanneer u uw badjas gaat wassen. Zo voorkomt u dat de badjas en andere artikelen teveel tegen elkaar aan schuren en er pluisjes ontstaan. Voor het kleurbehoud van uw badjas is het van belang uw wasgoed op kleur en materiaal van elkaar te scheiden. Was een witte badjas bijvoorbeeld alleen met ander wit wasgoed

Wasverzachter en drogen

Het gebruik van wasverzachter wordt bij het wassen van ieder soort badjas afgeraden. Je zou denken dat dit een badjas van katoen nog wat extra zacht maakt maar wasverzachter zorgt er ook voor dat de badjas niet meer absorbeert.  Ook wordt niet aangeraden om de meeste badjassen de eerste paar keer in de droger te stoppen. Door de hitte kan de badjas wat krimpen. Later kunt u er wel voor kiezen om een katoenen of fleece badjassen in de droger te stoppen. De badjas van fleece voelt na het drogen nog steeds ultiem zacht.