Bij een badjas wordt al snel gedacht aan het middellange witte badstoffen exemplaar met een koordsluiting en een kraag aan de bovenzijde. Tegenwoordig zijn er allerlei andere soorten badjassen te verkrijgen met net dat beetje extra waardoor het kledingstuk direct een stuk luxer oogt. Een paar voorbeelden geven wij u hieronder.

Badjas van zijde of satijn

Badjassen van zijde of satijn hebben een zeer luxe uitstraling vanwege het prachtige materiaal. Satijn wordt gemaakt door een speciale weeftechniek. Door garens aan elkaar te weven ontstaan een gladde, glanzende en soepele stof. Zijde is een 100 procent natuurlijk materiaal dat milieuvriendelijk geproduceerd wordt. Er zijn verschillende soorten zijde. Satijn en zijde dragen erg comfortabel. Badjassen gemaakt van deze stoffen zien er prachtig uit, ze dragen heerlijk luchtig en vallen soepel. Een satijnen of zijden badjas is hierdoor geschikt om te dragen in de zomer en is zowel verkrijgbaar voor mannen als vrouwen.

Badjas met capuchon

Waar een badjas meestal is voorzien van een kraag aan de bovenzijde is een andere variatie de badjas met capuchon. Een voordeel van een capuchon is dat deze erg warm draagt. Bezoekt u de sauna en bent u tussen de saunagangen door aan het relaxen op een ligstoel, dan is het heerlijk om over uw natte haren een capuchon te dragen. Ook wanneer u buiten een bezoek brengt aan de jacuzzi en u uit het water stapt is een capuchon heerlijk om te dragen. Daarbij ziet een badjas met capuchon er ook nog eens erg leuk uit.

Badjas met rits

De meest voorkomende sluiting voor een badjas is een ceintuur of koord. Tegenwoordig zijn er ook modellen met andere sluitingen te koop waaronder de badjas met ritssluiting. Het model met ritssluiting draagt erg fijn en biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere modellen. Zo sluit de badjas perfect aan en zit er niets in de weg zoals een dikke knoop of een lang koord. Een badjas die sluit door middel van een koord kan gemakkelijk openvallen. Met een ritssluiting zal dit nooit het geval zijn.