Een badjas is onmisbaar in uw kledingkast. Dit type kledingstuk komt van pas wanneer u lekker wilt uitrusten op de bank, om te dragen na een warme douche of tijdens een sauna bezoek. Er zijn vele soorten badjassen verkrijgbaar in verschillende modellen en gemaakt van verschillende materialen geschikt voor iedere gelegenheid. Voor welk type materiaal u moet kiezen hangt af van de gelegenheid waarvoor u uw badjas wilt gebruiken. Hieronder leest u welke mogelijkheden er zijn.

Katoenen badjassen

De katoenen badjas is de meest voorkomende badjas die er is. Katoen is een natuurlijk materiaal dat goed ademt en gemakkelijk vocht absorbeert. Badjassen gemaakt van katoen zijn daarom uiterst geschikt om te dragen na het douchen of tijdens een sauna bezoek. Er zijn verschillende soorten katoenen badjassen. Zo zijn er badjassen geheel gemaakt van katoen. Deze badjassen zijn ook zeer geschikt om te dragen in de zomer omdat de badjas goed ademt. De badstoffen badjas is ook gemaakt van een katoenen weefsel, maar dan voorzien van lusjes. De badstoffen badjas draagt heerlijk warm, is zacht en kan veel vocht absorberen. Dan zijn er nog de badjassen gemaakt van jogging stof, een mix van katoen en polyester. Deze badjas draagt u heerlijk tijdens een luie zondagochtend op de bank. ‘

Zijde en satijnen badjassen

Andere veel gebruikte materialen voor badjassen zijn zijde en satijn. Deze materialen zijn zorgen voor een badjas die dun en licht draagt en soepel om u heen valt. Zijde is 100 procent natuurlijk en satijn is gemaakt van polyester of polyester en katoen. De badjassen gemaakt van deze materialen zijn geschikt om te dragen in de zomer omdat ze erg luchtig dragen. De badjas is minder geschikt om te dragen na het douchen of in de sauna omdat het materiaal weinig stof opneemt. Een satijnen badjas staat wel heel vrouwelijk.

Fleece badjassen

Dan zijn er ook nog de badjassen gemaakt van fleece. Fleece is een heerlijk zachte stof en is licht in gebruik. De kwaliteit van fleece is ook erg goed. De badjas van fleece is vooral geschikt voor thuis gebruik. Pluspunt is dat fleece isoleert en de stof je hierdoor erg warm houdt. De badjas gemaakt van fleece is vooral bij kinderen favoriet.